Andalusië

100px-flag_of_andaluca.svg

Vakantie in Andalusië, Zuid Spanje

Andalusië, het zuidelijk deel van Spanje, kennen de meeste mensen als het gebied van stierengevechten, flamenco, feesten, witte dorpjes (Pueblos Blancos) en het droge, hete binnenland. Toch zult u er vele verrassingen en tegenstellingen vinden. Andalusië is het land van de strand- en discovakanties in o.a. Torremolinos, Fuengirola en Marbella. Maar het is ook het land van indrukwekkende bergketens, met toppen tot 3.482 m, van eindeloze olijfgaarden, van zandwoestijnen, van de prachtige Moorse architectuur in Córdoba, Sevilla en Granada en van de onvergetelijke witte dorpjes.

Het is het gebied waar Europa en Afrika versmelten. Arabieren, Berbers en christenen gaven Andalusië een heel eigen karakter.

De Moren heersten in Andalusië van 711 AD en bouwden vele prachtige bouwwerken. In 1492 wordt de laatste Moorse vesting, het Koninkrijk Granada, met de hoofdstad Granada, veroverd op de Moor Boabdil. Hiermee kwam een einde aan bijna 8 eeuwen Moors Andalusië. (Wikipedia)

Andalusië bestaat uit een grote vlakte, het dal van de rivier Guadalquivir, dat aan alle kanten, behalve in het zuidwesten, door bergen omringd wordt. Deze gordel van bergen schermt de kuststreek af tegen de van het centrale bergland komende winden. Dit heeft een gunstige invloed op het klimaat. De zomers zijn in Andalusië heet en droog. In het binnenland zijn temperaturen van 40° C of hoger niet ongewoon. In de berggebieden en langs de kust echter, zorgen de hoogte en de zee ervoor dat het niet al te warm wordt. In het voor- en najaar is het weer zeer aangenaam. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ong. 18° C. De plantengroei in Andalusië varieert van subtropisch tot alpine. Die variëteit in planten wordt geëvenaard door de rijkdom van de dierenwereld. Er zijn meer dan 80 natuurgebieden die in totaal ongeveer een vijfde deel van het totale oppervlakte van Andalusië in Zuid Spanje beslaan. Al met al een gebied dat zeer de moeite waard is om een vakantie door te brengen.

Als u meer wilt weten over Andalusië, verwijzen wij graag naar de Wikipedia encyclopedie.


Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten, strandleven of historische diepgang, in Andalusië vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Andalusië en Zuid Spanje u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea te bezoeken.

large_map_of_malaga-region


Vanuit onze vakantie appartementen, de Casita en de Studio in Cortijo La Juanita bij Alozaina, aan de voet van het natuurpark Sierra de las Nieves, op 50 km van Malaga, in het hart van Andalusië, is dat allemaal prima te organiseren.

Leave a Reply