Nuttige Tips voor La Juanita

 

Vele gasten vertrekken al vroeg van Schiphol en zijn dan vaak aangewezen op familie of vrienden. De volgende link kan wellicht een oplossing bieden voor een goed alternatief: http://parkerenluchthavenschiphol.nl/

 

Voor het verblijf is het aan te bevelen om een auto te huren op de luchthaven van Malaga (Credit Card vereist in de meeste gevallen).

De standaard procedure momenteel bij verreweg de meeste verhuurbedrijven is, dat u een volle tank brandstof vooruit betaalt en leeg mag inleveren zonder terugbetaling.

De huidige benzine-  en dieselprijs (november 2017) is resp. € 1.21,1 en € 1.13,6. Deze prijzen schommelen dagelijks.

Indien gewenst kunnen wij voor transfers van/naar de luchthaven zorgen a € 30,- tot  3 personen retour. Extra € 10,- per persoon.

Afstanden zijn over het algemeen niet groot, maar men moet rekening houden met het bergachtig karakter van het gebied; de wegen zijn doorgaans (zeer) goed, maar een tractor of vrachtwagen kan de boel aardig ophouden.

In Alozaina en de vele kleine restaurantjes rondom heeft men al een dagmenu voor € 7,00 per persoon inclusief een drankje. In het binnenland is het gemiddeld meer dan 1/3e goedkoper dan aan de Costa.

 

In de omgeving is uitgebreid gelegenheid om te wandelen, fietsen, mountain biking, golfen (in de provincie Malaga alleen zijn er 87 golf-terreinen), bergbeklimmen (voor beginners en gevorderden o.l.v. een ervaren gids. 

Neem eens een kijkje in  El Chorro, Klik op deze link, 40 km van hier.

 

Met name tijdens de vogeltrek is Andalusië een waar paradijs, daar vele trekvogels voor korte – of langere tijd hier verblijven.

 

In de zomermaanden zijn temperaturen van 37 C en hoger overdag geen zeldzaamheid en hoewel er altijd een verkoelende wind is, zodat de warmte goed te verdragen is, adviseren wij om voor voldoende bescherming te zorgen.

In het dorp is een apotheek, maar niet alles is steeds op voorraad.

 

Er zijn vele vluchten naar Malaga met verschillende tarieven voor zowel vroege reserveringen als “last minute” boekingen.

Bekijk de zog.” Prijsvechters ” van de luchtvaartmaatschappij in uw regio of

Skyscanner – Zoek vluchten in Europa
De Skyscanner website wordt steeds beter. In het begin is het opgezet door een groepje fanaten, die ten doel hadden om elke commerciele vlucht op de aarde op te kunnen zoeken. Vandaag de dag hebben ze offices in Edinburgh en Polen met een staf van 14 verschillende nationaliteiten. De website stelt bezoekers in staat om vluchten op te zoeken in 20verschillende talen en in 60 verschillende valuta. Hun systeem kan nu direkt een vergelijking maken van vluchtprijzen voor meer dan 670,000 routes voor meer dan 600 airlines en ook prijsvergelijkingen voor autohuur, hotels en vakantiepakketten.
Skyscanner Website

 

Of zoek uw vluchten hier op 

Track Flight Status & more at www.flightstats.com

 

De schoolvakanties in Nederland kunnen voor u van belang zijn voor een goede planning van uw vakantie en deze vindt u hier:

www.schoolvakantie-kalender.nl

 

En natuurlijk speelt het weer een belangrijke rol in de vakantie en hier vind je het actuele weerbericht in het Engels en/of Spaans.

 

Nationale feestdagen

Nationale feestdagen in Spanje zijn: 1 januari – Nieuwjaarsdag, 6 januari – Driekoningen, 19 maart – San José (Vaderdag), 1 mei – Dag van de Arbeid, 25 juli – Heilige Jacobus, 15 augustus – Maria Hemelvaart, 12 oktober – Dag van Columbus, 15 oktober – Dag van de Hispanidad, 1 november – Allerheiligen, 6 december – Dag van de Grondwet, 8 december – Maria Onbevlekte Ontvangenis, 25 december – Kerstmis

Als een feestdag op zondag valt, is de maandag eropvolgend een vrije dag. Tijdens feestdagen zijn winkels, banken, postkantoren en andere officiële instanties gesloten. Naast deze nationale feestdagen zijn er ook lokale feestdagen.

 

 

Leave a Reply